×

Askeladden På Nye Eventyr

Vi har alle hørt de klassiske folkeeventyrene før, men slik har du garantert aldri sett dem bli fremført! Sammen med den frekke fortellerstemmen lest av Bjarte Hjelmeland forteller Absence historien om Askeladden som skal trollbinde prinsessen, på en imponerende og humoristisk måte. Med improvisasjonsteater, akrobatikk og breaking i snippsekken setter de ut på en ferd mot kongsgården.

På veien dit møter vi selvfølgelig de tre bukkene bruse som må battle trollet for å komme seg til seters på diskotek. En gammel krok som trenger en hjelpende hånd og Espens brødre som gjør alt i sin makt for å lure Askeladden på villspor, og dermed sender han på en reise rundt i hele verden. Til slutt møtes Per, Pål og Espen en siste gang for å prøve å vinne prinsessens hjerte og halve kongeriket. Og de som ikke klarer det får ørene sine svidd av kongens svijern.

Askeladden er Absence sin første egenproduserte forestilling, og man kan trygt si at den ble en skikkelig suksess! Premieren fant sted på Den Nationale Scene 8. oktober 2011, og forestillingen har siden den gang spilt nærmere 800 oppsetninger for over 300 000 barn og voksne over hele Norge, gjennom blant annet Den Kulturelle Skolesekken, teaterfestivaler og diverse arrangementer for barn og unge.

Vi tror grunnen til at forestillingen har blitt en så stor hit er at vi har det minst like gøy på scenen som publikum i salen. Energien vi gir ut, får vi dobbelt tilbake, og dette gjør at forestillingen blir et fantastisk samspill mellom utøvere og publikum. En annen viktig ting som gjør denne forestillingen unik er at det er fem unge menn, uten rekvisitter eller scenografi, som tar både voksne og barn med inn i en eventyrverden, kun ved bruk av kroppsspråk, akrobatikk, musikk og humor. Dette gjør at publikum bruker sin egen fantasi til å lage scener og karakterer, mens vi forteller historien som blanke lerreter for dem.

Det viktigste av alt er at Askeladden handler om glede, det handler om å le og ha det gøy. Det finnes nok av triste og kjedelige ting i hverdagen, Askeladden tar publikum med på en 45 minutter lang reise av ren glede og latter.